Новини от Пловдивската полиция

Трима мъже бяха задържани в ареста на РУ-Асеновград за 24 часа като заподозрени в изнасилване. Четвърти техен съучастник се издирва. Вчера в районното управление се жалвал 44-годишен мъж от същия град, че около 00.30 часа на 7 май 15-годишната му дъщеря е била изнасилена в района на село Леново от трима младежи. В резултат на бързите оперативно-издирвателни действия полицаите заловили заподозрените в деянието – Н.К./ 25 г./, С.К./ 22 г./ и Н.П./ 24 г/. При предварителната проверка било установено още, че момичето и нейна 15-годишна приятелка на 7 май са били изнасилени и в апартамент в Асеновград от едно от трите заловени лица и Н.Д./ 30 г./, който се издирва. Четиримата мъже са от Асеновград, известни са на полицията и са осъждани.

Мастика без акцизен бандерол откриха служители на “Икономическа полиция” в жилище в Пловдив. При съвместната проверка с полицаи от Шесто РУ в апартамент на ул.”Армеец”, собственост на А.С./ 28 г./, са били иззети 63 литра алкохол, съхраняван в пластмасови бутилки с различна вместимост. По случая е започнато досъдебно производство.

Мъж, отглеждал в дома си канабис, бе заловен от полицаи на РУ-Раковски. При претърсване в къщата на Б.М./ 33 г./ в същия град са били намерени 34 свежи храста канабис, засадени в саксии. Б.М. е задържан в ареста за 24 часа.

Мъж бе набит и ограбен миналата нощ в Пловдив. Около 1 часа на ул.”Славееви гори” група от петима младежи нападнали 37-годишен мъж, нанесли му побой и му отнели мобилния телефон и 377 лева.

Източник:пресцентър на Областна Дирекция „Полиция” гр.Пловдив