Полицейска хроника от Пловдив:грабежи,кражби и пак телефонна измама

Младеж бе заловен след извършен от него грабеж в Пловдив. Полицаи от Шесто РУП установиха, че Е.А./ 19 г./ от същия град преди два дни на ул.”Мелник” е нападнал 25-годишна жена, на която отнел златното колие. Тийнейджърът, който е известен на полицията и е осъждан, е задържан в ареста за 24 часа.
Жена пострада при грабеж вчера в Пловдив. В 8.55 часа в Шесто РУП е било получено съобщение, че на бул.”Княгиня Мария Луиза” на спирката пред Централнитe гробища 82-годишна пенсионерка е била нападната от непознат мъж, който след употреба на физическа сила й отнел златния синджир. При грабежа пенсионерката е паднала на земята и счупила единия си крак. Полицията издирва нападателя, който е на видима възраст около 20 години.
Пари и вещи бяха откраднати от лек автомобил в Пловдив вчера. В Пето РУП се е жалвал 59-годишен гръцки гражданин, че по обяд от лекия му автомобил „Мерцедес” чрез отключване е била извършена кражба на фотоапарат, кредитни карти, 7 флаш памети и кожена чантичка с 4000 евро. „Мерцедес”-ът е бил паркиран пред магазин „Баумакс” в ж.р.”Тракия”.
Поредната пенсионерка бе измамен в Пловдив по схемата ”роднина при катастрофа убил човек”. Вчера в Четвърто РУП се оплакала 65-годишна жена, че около 12.30 часа по телефона й се обадил непознат, който казал, че дъщеря й при пътен инцидент е предизвикала смъртта на 42-годишен мъж. Пловдивчанката предала на непознато лице около 100 грама златни накити на стойност 3 500 лева, за да бъде освободена дъщеря й от ареста.

пресцентър на Областна Дирекция „Полиция” гр.Пловдив