Криминални новини от почивния ден в Пловдив

Избягал от затвора мъж, извършил няколко кражби, бе заловен в Пловдив от служителите на Второ РУ”Полиция”. Пловдивчанинът И.Г./21 г./ е в ареста за 24 часа.
До момента е установено, че в периода от бягството му от затвора, 20 април, до 12 май И.Г. е извършил 5 кражби. С взлом от къща близо до кв.”Прослав” той е откраднал дрехи и хранителни продукти. Няколко дни по-късно разбил кафе-автомат в района на Гребния канал и взел 140 лева на монети. От офис на автосалон взел ключове за лек автомобил “Фолксваген Битъл” и с него се придвижил до кв.”Въстанически”, където изоставил колата. От друг автосалон И.Г. отнел лек автомобил “Опел Вектра”, чиито ключове били забравени на таблото. С опела стигнал до Първенец, където откраднал две регистрационни табели, а после изоставил вектрата в Пловдив. Преди четири дни от книжарница на ул.”Солунска” в Пловдив с взлом извършил кражба на 50 лева. В събота около 21 часа в района на ул.”Царевец” И.Г. е бил задържан. Във Второ РУП е сформирана група за документиране и на други престъпления, извършени от И.Г.

Мъж, заподозрян в блудство, бе заловен в Пловдив. Около 21 часа на ул.”Заря” непознат мъж извършил блудствени действия с 9-годишно момиченце. След получения във Второ РУП сигнал за случилото се полицаите заловили извършителя на деянието – И.Л./ 58 г./. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа.

Източник:пресцентър на Областна Дирекция „Полиция” гр.Пловдив