Пияни водачи се опитват да избягат от полицията в Пловдив

Пиян водач предизвика катастрофа, направи опит да избяга и оказа съпротива на полицаи в Пловдив. В събота около 21.45 часа на кръстовището на бул.”Пещерско шосе” и ул.”Перущица” станал пътен инцидент между лек автомобил „Пежо” и лек автомобил „Форд”, управляван от И.К./39 г./ от Пловдив. Между 31-годишната шофьорка на пежото и И.К. възникнал скандал, което наложило намесата на полицаи от Второ РУП. При извършената проверка И.К. заявил, че няма документи за самоличност. При пристигането на екип и на сектор „Пътна полиция” И.К. изведнъж побягнал. Заловен бил в близката улица ”Пчела”. При задържането му оказал съпротива и отправил обидни думи и псувни към полицаите. Той е задържа в ареста за 72 часа. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 325 от НК.
Още един пиян водач направи опит да избяга от полицейска проверка, оказа яростна съпротива при задържането и отказа да бъде изпробван за употреба на алкохол.
Вчера около 16 часа е бил получен сигнал в Първо РУП, че в Брестник мъж, употребил алкохол, има намерение да шофира колата си „Форд Скорпио”. Пристигналият на място автопатрул засякъл в пресечка до центъра въпросната кола. При подадения светлинен и звуков сигнал фордът не спрял, а продължил движението си. След минути е бил застигнат от служебния автомобил и принуден да спре. При проверката шофьорът на колата А.В./51 г./ побягнал. Съвсем скоро бил заловен и при опита на полицаите да му поставят белезници той оказал съпротива – ритал и ги блъскал с ръце. Накрая бил качен в полицейския автомобил. А.В. отказал да бъде тестван с дрегер, както и да даде кръвна проба. Мъжът е задържан в ареста на Първо РУП за 24 часа.

Източник:пресцентър на Областна Дирекция „Полиция” гр.Пловдив