Цветовете на венецианския стил – декоративна мазилка и бои Giorgio Graesan

Венецианската мазилка Spatula Stuhhi на „Джорджо Гресан и приятели“ е един от най-желаните продукти на световноизвестния производител на декоративни мазилки и покрития. Проектиран и произведен в Италия, Spatula Stuhhi е истински феномен. Появява се през 1990г. и до днес този художествен материал за декорация се предлага във вълнуващо разнообразие от цветове.
Spatula Stuhhi е екологична, гланцова, естествена, висококачествена, минерална венецианска мазилка. Съставена е от мраморен прах и добавки и не съдържа никакви разтворители. Диша изключително добре, резистентна е към алкали и е естествен противогъбичен и бектерициден продукт. Нейната постоянна карбонизация я прави силно устойчива на влага.
Въпреки тридесет годишната си история, мазилката има абсолютно актуални технически характеристики. Съставена от камъни, липи и минерали, тя напълно отговаря на нуждите на устойчивостта и естествеността, желани днес.
Досега системата за приложение беше класическата на три преминавания за получаване на гладка и леко петниста повърхност. На 30 октомври 2019 г. в специално събитие „Giorgio Graesan and friends“ демонстрира нов и иновативен начин на полагане, наречен „High Light“. С него мазилката става еднакво лъскава и дишаща, но с дизайн, по-подходящ за любителите на дизайна.

статия по материали на giorgiograesan.it