неделя, май 26, 2024
ДизайнЛюбопитноМобилен святНовиниСтил и красота

Тенденции в цветовата гама на уебсайтове през 2024г

Ефективният дизайн на сайта трябва да изпълни предвидената си функция, като предаде конкретното си послание, като същевременно ангажира посетителя. Цветовите тенденции отразяват нашите колективни реакции към непрекъснато променящия се свят. През 2024 г. тенденциите в цветовете на уебсайтовете не са изключение. Те показват разнообразен отговор на значителни промени в заобикалящата ни среда. Някои клонят към цветове, които изпъкват с наситеност, за да повдигнат настроението им, докато други намират утеха в успокояващи неутрални или нюанси, които предизвикват чувство на носталгия.
При изработка на сайт, отчитането на тези цветови тенденции ще покаже, че сте в крак с времето и допринасяте за текущия диалог. Тенденциите клонят към прогноза, която подчертава живите цветове и земните тонове, които ще предизвикат фурор през 2024г.

Сред основните цветове за уеб дизайна през 2024та година да са:

  1. Искрящо червено (ярко и харизматично) – предизвиква фурор в графичния дизайн, опаковки, интериорен дизайн и модата
  2. Сив металик (лунна аура) – В продуктовия дизайн се забеляза използването на метално сиво в хромирани мебели и отразяващи тъкани, за да им придаде футуристично усещане.
  3. Ретро бордо (излъчване на носталгия) – идеалният избор за уебсайт на ресторант или винен бар
  4. Теракота (земни, естествени тонове) – цвят на акцент или лесен за окото фон
  5. Отровно зелено – свеж, жив нюанс, перфектен за уебсайтове, свързани с природата и селското стопанство
  6. Черно и бяло – монохромни нюанси
  7. Кобалтово синьо – универсален нюанс, който може да бъде ултрамодерен или ретро, в зависимост от това как се използва.

източник/статия: Тенденции в цветовете на уебсайтове за 2024г