Седми международен фестивал на франкофонската песен “Clef d’Or” – 2010 в Пловдив

Седмият международен фестивал на франкофонската песен “Clef d’Or” – 2010 или „Златен ключ” под почетния патронажа на Българското министерството на външните работи и на посланика на Франция у нас  Етиен дьо Понсен се открива в Пловдив. В продължение на три дни 24, 25, и 26 юни във фестивала ще вземат участие изпълнители от 12 държави от Европа и Азия, любители и професионалисти.

Откриването ще се състои на 24 юни, четвъртък от 19,30 часа в зала Пловдив на Новотел Пловдив.Фестивалът ще бъде открит от миналогодишния лауреат Велин Михайлов, като зрителите ще могат да се насладят и на изпълненията на лауреати от предишни фестивали, както и на специалното участие на френската гост-звезда Кристиян Периньон.

Втората вечер, 25 юни, петък от 19,30 часа в залата на музея на “Съединението” е финалът на националния конкурс, в който ще вземат участие българските изпълнители, като публиката ще може да гласува за своя фаворит.

Гала-вечерта е на 26 юни, събота от 19,30 часа в залата на музея на “Съединението”, когато ще е официалното връчване на наградите и изпълнение на лауреатите и чуждестранните участници.

Ще бъдат раздадени 3 награди: участие на фестивала в Амстердам; златна гривна, авторска изработка на майстора-бижутер Тодор Кузмов, и награда на публиката, която ще даде възможност на отличения да участва на фестивал в Азия.