Фестивал „Улица Отец Паисий 2011“

От 27 до 29 май 2011 в Пловдив ще се проведе организирания от Фондация Отворени Изкуства,
фестивал „улица Отец Паисий 2011г.“
Една улица става тема, сцена и фокус на градски събития за втора поредна година.
Под мотото “Успоредната градска култура” през 2010 година Фондация Отворени Изкуства инициира и реализира тримесечен културен проект “Улица Отец Паисий”, с който постави началото на ново обговаряне на историята и настоящето на този неизследван градски топос. Тази година след изследователските, етноложки и архивни задачи, на които акцентира първото издание, “Улица Отец Паисий 2011” ще се проведе в концентриран, ограничен времеви формат като ще бъде реализирана обществената му част – Уикенд фестивалът “Улица Отец Паисий” с мото: “Успоредната градска култура – Препокриване”
Фестивалът заема обществени, лични и открити градски пространства по продължението на улица Отец Паисий, която ще бъде затворена за автомобили.
Целта на проекта е да активизира, продуцира и покаже съвременна градска култура като програмата включва открити сцени за музика, проекти за публични пространства, прожекции, уъркшопове, акции, пърформънси, неформални събития, кулинария, лекции, дискусии, литературни четения.
Събитията са организирани и продуцирани от Фондация Отворени Изкуства, обитателите на улицата, индивидуални артисти и артистични групи. Партньори на фестивала са Студио Даухаус за изкуство и Reel Feel за музикалната програма.
Прочетете повече в otetspaisiystreet.com