Яжте пържени яйца,ако искате да отслабнете

Учени от университета в Кънектикът (САЩ) установили, че редовната консумация на яйца помага за отслабване.
Американските учени са провели  експеримент, в който една група от хора трябвало да ядат за закуска храна богата на въглехидрати, а втора –  на яйца. Калориите  на закуската  и на двете групи били еднакви.
Оказало се, че закуската с яйца  много по-добре утолявала глада, като по този начин се намалявало консумацията на храна през целия ден. Ето защо тази закуска е полезна за хора, които искат да намалят  теглото си. Проучванията показват, че хората, които са яли за закуска  яйца, свалили теглото си с 65% по-бързо, от тези лишени от този протеин. Освен това, учените не са забелязали повишени нива на холестерол в кръвта на любителите на пържени яйца, което още веднъж потвърдило откритието на лекарите, че яйцата не увеличават вредния холестерол.
Експерименталните резултати се потвърждават и от учени  от Университета в Флорида, които твърдят, че високото съдържание на яйцата в диетата не  променя нивото на липидите и холестерола в кръвта и по този начин не оказва влияние върху развитието на сърдечно-съдови заболявания.
В допълнение, било установено, че яйцата са много богати на различни витамини. При средно съдържание на калории на едно яйце 70 ккал, то съдържа 13 витамина от съществено значение за здравето, както и висококачествени белтъчини и антиоксиданти.