Сапун или душ гел е по-добрият избор за лятото? SantoVolcanoSpa съветва

Сапун или душ гел е по-добрият избор за лятото? SantoVolcanoSpa – гръцка козметика, помага да разберете кой тип почистващ препарат е идеалният за Вашата кожа. Основната разлика между почистващия сапун и душ гела е формата, в която идват и как взаимодействат с кожата. И двата вида продукти са почистващи, но всеки от тях има своите предимства и недостатъци, в зависимост от типа и състоянието на кожата ви и вашетето местоположението.

Душ гел

Има определени случаи, когато душ гелът е най-добрият избор за почистване. Като течен почистващ препарат, той обикновено се прави с емолиенти за омекотяване на кожата и леки повърхностно активни вещества, които създават богата, пенлива пяна. Ако имате суха кожа, по-добре е да използвате душ гел, ако обикновено забелязвате, че кожата ви е суха, оголена или лющеща се след душ. Когато трябва да ексфолирате кожата си, душ гелът ще свърши работа, тъй като почистващите агенти често съдържат естествени или синтетични ексфолиращи съставки. Те могат да бъдат намерени и в сапун, но често не са толкова фино смлени или смлени, колкото биха били в душ гел. Препоръчително е да използвате луфа, конджак или морска гъба, за да нанесете и изплакнете продукта от кожата си. Подходящ продукт на гръцката коземтична компания е Santo Volcano Spa Black Sponge Maxi. Използването на тези инструменти предлага допълнително ниво на ексфолиране по време на вашия душ. Ако имате хронично кожно заболяване като розацея, псориазис или акне, може да искате да говорите с дерматолог за почистващото средство, което използвате под душа. Вероятно има душ гел, препоръчан точно за вас. Дерматологът може също да ви каже съставките, за които да внимавате и да избягвате, когато пазарувате почистващ препарат за тяло. 

Сапун

За хора с естествено мазен тип кожа, живеещи на горещи и влажни места или хора, които просто търсят много дълбоко измиване – като след тренировка – използването на сапун е бърз и лесен начин за почистване. Някои блокчета сапун обаче може да са груби и да премахнат основните липиди и протеини или да променят нивото на pH на кожата, което може да причини дразнене на кожата. Сапуните обикновено съдържат по-малко съставки от душ геловете. Те обикновено не се нуждаят от консерванти, за да ги поддържат стабилни, което означава, че обикновено не съдържат парабени. Освен това е по-лесно да направите сапун хипоалергенен. Има много билкови, изцяло натурални сапуни, които са хипоалергенни. Така че, когато имате определени алергии, изборът на сапун би бил безопасен вариант. Истината е, че сапунът е много по-екологичен от душ гела. Сапунът обикновено идва опакован в рециклируема кутия и след като приключите с употребата му, няма какво да изхвърлите. Микробунлите в препаратите за измиване на тялото също са противоречиви (и в някои случаи напълно забранени) поради въздействието им върху околната среда. Сапуните обикновено не съдържат тези видове съставки. Така че, когато сте загрижени за околната среда, използването на сапун ще бъде най-добрият избор. Имайте предвид, че течните миещи средства за тяло обикновено са малко по-хигиенични от баровете. Това е така, защото бактериите могат да живеят върху решетките и да останат там от душ на душ и от човек на човек. За да избегнете натрупването на бактерии, опитайте се да не споделяте сапун с други членове на вашето домакинство и се уверете, че винаги го изплаквате между употребата и оставяйте да се отцеди и изсъхне напълно.

Какви съставки да търсите в сапуна или душ гела

Какъвто и вид сапун да използвате под душа, има някои съставки, които винаги трябва да ви тревожат. Има и някои общи съставки, които правят почистването ефективно, нежно и овлажняващо кожата ви. Глицеринът е почистващ препарат на растителна основа, който може да запечата влагата в кожната ви бариера, без да премахва мазнините от кожата ви. Естествени ексфолианти, като фино смлени черупки от черен орех, кафе/маково семе, овесени ядки или смлени костилки от кайсии, могат да работят за естествено премахване на мъртвите кожни клетки. Някои етерични масла като розово и лавандулово масло са популярни в ароматизираните сапуни. Овлажняващите масла, като кокосово масло и масло от сладък бадем, имат допълнителни омекотяващи кожата свойства. Маслото от ший и кокосовото масло често се срещат в определени формули за хипоалергенен сапун и са безопасни и стабилни за употреба от хора върху кожата. В душ геловете търсете съставки, които овлажняват, а не само хидратират. Течните измивания, които съдържат керамика, хиалуронова киселина и вазелин, обикновено работят добре.


SantoVolcanoSpa – гръцка натурална козметика предлага на своите клиенти следните продукти