Премиера на книгата „Да се обичаме с отворени очи“ от Хорхе Букай

Днес 10 юни 2010 г. от 18.00 часа в книжарница „Хермес“ на ул. „Патриарх Евтимий“ 12 – (срещу хотел „България“), световноизвестният писател Хорхе Букай ще

представи лично книгата си „Да се обичаме с отворени очи“. Книгата излиза на български език от издателство „Хермес”

„Да се обичаме с отворени очи“ е написана в  съавторство с колежката му психотерапевт Силвия Салинас.В нея се разказва за влюбването, споровете, сексуалността, компромисите, идентичността, недоразуменията в една двойка. Почитателите смятат, че това е  една от най-хубавите книги на Хорхе Букай.

Авторите говорят за изкуството да срещнеш истински онзи, когото някога си обикнал, но си се дистанцирал от него, защото не си способен да понесеш и преодолееш собствените си ограничения.

Това е четвъртата книга, която българските читатели получават за по-малко от две години – след „Нека ти разкажа“, „Приказки за размисъл“ и „Писма до Клаудия“.

Букай е написал повече от 20 книги, преведени на поне толкова езици. Той е един от най-четените писатели на нашето време – само през 2008 г. 8 от книгите му се появяват в световните класации за бестселъри, което е феноменален успех. Особено популярен е в САЩ, Бразилия, Чили, Аржентина, Мексико, Испания и Германия.

За себе си Букай казва, че не е писател в истинския смисъл на думата. Написаното в книгите му е плод на десетилетната му работа като психиатър и психотерапевт и чрез тях читателите достигат по достъпен начин до прозрения за смисъла на живота и истината за човешките отношения.

 thrillldrillls.com