Криминални новини от Пловдив

Две жени са станали жертви на грабежи на територията на Четвърто РУ „Полиция” – Пловдив. Вчера в управлението бил получен сигнал от 48-годишна пловдивчанка, че на 02.06. около 23.30 часа на ул. „Весела” в Пловдив била нападната от двама младежи. Непознатите се возили в същата маршрутка, от която жената току що била слязла. Те я блъснали на земята и я заплашили с нож. Нападателите взели от жертвата си два златни пръстена с тегло около 4 грама, венчална халка, златно синджирче и ръчен часовник и избягали.
Вчера десет минути преди 16 часа пред ресторант „Алафрангите” на ул. „К. Нектариев” германска туристка се разделила със златния си синджир и висулка на него. 79-годишната жена била пресрещната от непознат мъж, който насила й издърпал украшението.
Кражба на СД-плеър и навигационна система на обща стойност 5500 лева е била извършена от кола, паркирана на ул. „Карловска” в Пловдив. Вчера в Трето РУ „Полиция” – Пловдив бил получен сигнал от 52-годишен мъж, че за времето от 18 часа на 02.06. до 7 часа на 03.06. неизвестни лица са разбили триъгълното стъкло на задна лява врата на лекия му автомобил „Мерцедес” и са демонтирали устройствата.
Двама собственика се разделиха с преносимите си компютри, след като са ги били оставили в паркирани коли. Вчера 25-годишна пловдивчанка е установила, че ключалката на предна лява врата на лекия й автомобил „Хонда” е била разбита. От паркираната на ул. „Тополица” в Пловдив кола крадците са взели лаптоп, мобилен телефон, 300 лева и чанта с лични документи. Същия ден около 10 часа пред паметника на културата „Асенова крепост” в Асеновград апаши са счупили стъкло на задна дясна врата на лек автомобил „Шкода Октавия” и са взели преносим компютър на стойност 1700 лева. 

Източник:пресцентър на Областна Дирекция „Полиция” гр.Пловдив