Криминални новини от Пловдив

45 метра меден проводник са били откраднати вчера от трафопост на УМБАЛ „Св. Георги”. Около 8.30 часа главният енергетик на болницата установил, че вратите на съоръжението са отключени с подбран ключ и от там липсва кабела. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура – Пловдив.
Още около 100 кг меден проводник са били откраднати от склад на енергоцентър в Първомай. Вчера около 8 часа служител на ЕВН установил, че неизвестни лица са срязали металната решетка на прозорец на помещението и са взели кабела.
Кражба на валута и златни накити е била извършена вчера от жилище в Пловдив. По първоначални данни за времето от 10 часа до 17 часа неизвестни лица са влезли в апартамента на бул. „Копривщица” като са разбили ключалката на входната врата. Крадците са взели 150 турски лири, 100 евра и синджир, гривна, два комплекта обици, пръстен и медальон с общо тегло 20 грама.
Голяма сума пари, дрехи и документи са били откраднати вчера от кола, паркирана на ул. „Богомил” в Пловдив. В Четвърто РУ „Полиция” бил получен сигнал от 52-годишен пловдивчанин, че стъклото на задна дясна врата на лекия му автомобил „Мерцедес” е било разбито и от там липсвали 1500 лева, две мъжки якета, две мъжки ризи и личните документи на потърпевшия.

Източник:пресцентър на Областна Дирекция „Полиция” гр.Пловдив