Нещастен инцидент на пистата в Калояново

снимка:bg.wikipedia.org

Агенция „Фокус” съобщи,че по време на състезание на пистата в Калояново, се случило нещастие – загинал е  един от участниците.

Загиналият пилот на пистата в Калояново днес е Даниел Кисимов на 40 години, състезател по картинг, два пъти републикански шампион. Това е казал за радио „Фокус” – Пловдив кметът на село Калояново Александър Абрашев. Нелепият инцидент, по думите на кмета, е станал на правата на пистата, точно в средата, което е доста дълго разстояние. Колата се е ударила в гумите, представляващи оградата на пистата отстрани. Според кмета пилотът е изхвърчал и е имал счупени ребра и спукан череп. Той е получил мозъчна смърт между селата Труд и Граф Ингатиево и сърдечната му дейност е спряла още там. В болницата са били всичките пилоти и са предложили да дадат кръв за него, каза Абрашев. Това са суперпилотите на България. Състезанието е прекратено. Утре между 9.00 и 13.00 часа пилотите ще бъдат на разположение на журналисти на картинг пистата. Те са се договорили да направят траурна обиколка. Парите от таксата за вход ще бъдат дадени на семейството на загиналия пилот, на шестгодишната му дъщеря и съпругата му. Предполагаеми причини за инцидента са блокиран двигател или счупен волан. Полиция разследва случая, веднага след инцидента всички пилоти са били разпитвани.

Писта “Дракон” е първото и единствено у нас трасе, направено специално за моторни спортове. То е с обща дължина 1700 м, разположено е на площ от 165 дeкара и е напълно обезопасено. Има 13 завоя – 7 леви и 6 десни и старт-финална права с дължина 580 м.