8-и Международен фестивал за франкофонска песен “Златен ключ” – Пловдив 2011

Началото на международният фестивал за франкофонска песен “Clef d’Or”- 2011 е съчетано с отбелязването на  20 години от възстановяването на Алианс Франсез България и церемонията по встъпване на Почетния консул на Република Франция в Пловдив.
Трите събития ще се състоят на 23 юни от 19,30 часа в зала “Пловдив” на Новотел Пловдив.
По този повод са поканени ръководители от цялата европейска мрежа на Френските Алианси. На церемонията ще присъстват и някои от предишните генерални представители на Алианс Франсез Париж за България като първият директор, възстановил мрежата на Френските алианси у нас, г-н Жан – Никола Люфиол, г-н Бернар Руо, основател на фестивала “Златен ключ” и Кавалер на Ордена на академичните палми.
На 24 юни от 19,30 часа в зала “Пловдив” на Новотел Пловдив е финалът на националния конкурс, в който ще вземат участие българските изпълнители, като публиката ще може да гласува за своя фаворит. Тази година те са 12 на брой, като от Пловдив са трима, а останалите идват от различни градове на страната.
Гала-вечерта е на 24 юни, събота, от 19,30 часа в зала “Пловдив”, Новотел Пловдив, когато ще е официалното връчване на наградите и изпълнение на лауреатите и чуждестранните участници.