100 000 щатски долара на улицата

Истинска еуфория е настъпила в американския град Уайтхол, намиращ се в щата Охайо, когато от брониран автомобил за превоз на пари са се изсипали банкноти на стойност 100 000 щатски долара.
Насред финансовата криза, видът на летящите банкноти е действал направо като магнит за всички хора, оказали се в близост, които съвсем нормално започнали да пълнят джобовете и чантите си.
Причината за изсипалите се на платното пари е неволна грешка на служител, който не затворил добре вратата и един чувал паднал. При вида на разпилените пари повечето участници в движението спрели и започнали да събират парите, но от бронираната кола не забелязали какво става зад тях и си продължили по пътя.
Малко по-късно на мястото на инцидента се появили органи на реда, които спрели безразборното прибиране на банкнотите и лично се заели да ги събират, за да ги предадат на собственика им. Те обаче или са се забавили доста, или хората са били твърде бързи, тъй като успели да съберат само 10 500 долара.
Разбира се, от полицията веднага отправили призив по медиите към гражданите да върнат прибраните пари, тъй като не са техни, но в крайна сметка много малко добросъвестни хора се отзовали. В момента се гледат видеозаписи, за да се установи кой е прибирал от банкнотите, но това е малко вероятно да доведе до връщане на цялата сума.

Източник: funny.bg