Честваме 172-та годишнина от рождението на Христо Ботев на 6-ти януари

В Пловдив 172-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде чествана на 6 януари 2020 г., понеделник, от 13.15 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина.

В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Стефан Шивачев – директор на Регионалния исторически музей в Пловдив, водещ ще бъде Ивайло Христов – актьор в Драматичен театър Пловдив.

В церемонията ще участват Народни представители, Кметът на Община Пловдив, Областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, Председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, на Българската православна църква, политически и обществени организации, граждани и медии.

На 06 януари (понеделник) – Св. Богоявление (Йордановден) в 12:00 часа ще се извърши освещаването на бойните знамена пред катедралния храм „ Успение Богородично“, град Пловдив.

В 12:30 часа ще бъде отслужен Велик Богоявленски водосвет пред Водната палата на р. Марица.


източник: plovdiv.bg