Пролетна грижа за кожата

Нищо не подобрява настроението така, както затоплянето на времето, но с „пукването“ на пролетта това, което можете да направите за себе си е да смените козметичния си режим. Кожата се променя през различните сезони, а с това се изменят и нейните изисквания.

Възможно е с първите топли дни да започнете да чувствате кожата си по-мазна. Това е знак, че хидратиращия зимен крем вече е твърде тежък за нея. Топлото време предполага използването на продукти с по-лека формула, които кожата да абсорбира по-лесно и по-бързо.

Топлината предизвиква кожата да произвежда повече себум, което може да запуши порите, затова почиствайте лицето с подходящ тоник всеки ден сутрин и вечер.

Подхранването е основно изискване на кожата за всеки сезон. А през сезона на свежите зеленчуци тази задача може да бъде лесно и евтино изпълнима. Зимата изтощава кожата и тя се нуждае от ценни витамини и минерали. Опитайте маски със спанак, моркови, цитрусови плодове, ябълки.

Не подценявайте и факта, че пролетта е сезонът на алергиите. При условие, че сте склонни към алергични реакции, посъветвайте се с дерматолог, който може да ви препоръча, освен медикаменти, и подходящи козметични продукти.

Пролетното слънце може да се окаже твърде агресивно за вашата кожа, особено ако не сте почитател на зимните спортове, затова не забравяйте слънцезащитните продукти.

Сега е и моментът за дълбоко почистване на кожата. Можете да използвате подходяща за целта маска, но можете и да запишете час в салона за дълбоко почистваща процедура, кислородна терапия или микродермабразио. В първите слънчеви дни се нуждаете от ексфолирана, почистена и подхранена кожа.

Пролетта е и най-подходящият момент за пролетно почистване. Прегледайте етикетите на всичките си козметични продукти. Вземете в предвид, че датата на годност се отнася за случаите, в които продуктът не е отворен, когато вече е използван, срокът на годност е значително по-кратък. Проверете всичко, помиришете, обърнете внимание на консистенцията и ако нещо ви се струва различно, изхвърлете го. 

източник: www.Kozmetikata.com