Младежки симфоничен оркестър на Колорадо Спрингс с концерт на Античния театър в Пловдив

Младежкият симфоничен оркестър на Колорадо Спрингс на 15 юни 2012 от 20 часа ще изнесе концерт на Античния театър в Пловдив.Концертът е част от турнето на оркестъра през този месец в нашата страна,което е организирано със съдействието на посолството на САЩ у нас.
Младите изпълнители ще представят изключително разнообразна, включваща различни стилове, програма.
Младежкият симфоничен оркестър на Колорадо Спрингс е основан е през 1980 г. с цел да се осигури артистично и музикално развитие на най-талантливите деца. В България ще пристигнат 65 млади оркестранти. Десетки са изявите на оркестъра в САЩ, включително и в прочутите в цял свят американски зали “Карнеги Хол” и “Кенеди център”. А турнетата му в чужбина под ръководството на маестро Гари Никълсън се превръщат в апотеоз на младостта и дарованието. Истинска сензация предизвиква проявата им преди около две години в “Сидни опера” в Австралия, както и в Нова Зеландия. В тези страни турнето им преминава под мотото “Музиката – нашият обединител”, перифразиран цитат на племенен вожд на маорите. През 2008 г. оркестърът изнася сензационен концерт в друга известна зала – ориенталския арт център в Шанхай, Китай. Изключително успешни са турнетата на оркестъра и в Европа. Младите американски изпълнители свирят в Испания, Австрия – не къде да е, а в залцбургския „Моцартеум”, Унгария, Полша, Чехия. Осъществени са и 5 концертни пътувания до Япония.
Своеобразен венец в развитието на оркестъра е първото място в категорията голям оркестър на Международния младежки музикален фестивал във Виена.
В концерта в Пловдив ще се включат ученици от музикалното училище „Добрин Петков”.