Масово сбиване в Карлово

Двама мъже са с опасност за живота, след масово сбиване вчера в Карлово. Други осем души, сред които три жени и едно дете, са с различни травми.
Пет минути преди 19 часа в РУП – Карлово бил получен сигнал, че на ул. „Кокиче” е възникнал скандал, който е прераснал в сбиване. Пристигналите на място служители са установили, че две групи от общо около 50 мъже и жени се обиждали и заканвали помежду си. По първоначални данни кавгата била започнала със скарването между две деца. Бащите им – М.К. /38 г./ и А.А. /35 г./, се сбили първи, а после в побоя се включили близки и роднини от двете страни. След като уличният бой е бил прекратен, на мястото на инцидента е оставен дежурен автопатрул, който да предотврати евентуални последващи скандали.
Единият от инициаторите на сбиването – А.А. е с фрактура на черепа и комоцио. Той е настанен в болница в Пловдив с опасност за живота. Със същите травми и с опасност за живота е и С.Т. /52 г./, който е отказал медицинска помощ. В болница за наблюдение са били приети и други четирима участници в побоя – А.К. /63 г./ е със счупени ребра, /С.Т. /52 г./ е със съмнение за фрактура на долната челюст, И.К. /50 г./ е с контузни рани по главата, а В.К. /43 г./ е с комоцио. 14-годишният Д.А., който е „помагал” на възрастните е с контузни рани по тялото. Пострадали са и три жени, взели участие в сблъсъка – Н.Б. /66 г./ е с контузни рани по гърба, М.Т. /34 г./ е с фрактура на ръката, а С.Т. /30 г./ е с натъртена ръка.
В ареста на РУП – Карлово за 24 часа са задържани М.К. и Е.Т. /30 г./. Срещу тях и А.К. и А.А. е образувано дознание по чл. 325 от НК.