Какъв да бъде цветът на косата?Блондинка или брюнетка?

снимка:Козметиката.com

Жените обичат да променят косата си и това се отнася не само за прическата, но и за цвета. А когато предстои голяма промяна в живота на едно момиче, тя често е съпътствана и с промяна за косата – и това е според неписаните правила за изграждане на увереност.

Промяната е нещо страхотно, всяко ново начало дава прекрасно обещание и ако сте решили да затвърдите старта с промяна в цвета на косата, то нека бъде именно този цвят, който най-много ви отива.

ПО-ДОБРЕ БЪДЕТЕ БЛОНДИНКА АКО…

– Кожата ви е с розов подтен
Естествените нюанси на русото отиват на нежно розовата кожа и това прави лицето свежо и младежко. Ако имате такава кожа, не избирайте топли кафяви нюанси за косата си.

– Искате да имате къса прическа
Според специалистите, ако има случай, в който късата прическа е поразяващо секси, това е, когато е направена на руса куса.

– В депресия сте
Коафьорът Матю Б. твърди, че когато има клиентка, която очевидно преживява лош момент, той я съветва да изсветли косата си, дори с полутон, защото според него, това добавя блясък към визията на всяка дама.

ПО-ДОБРЕ БЪДЕТЕ БРЮНЕТКА АКО…

– Имате тънка коса
Тъмният цвят придава обем и създава илюзия за повече плътност. Според коафьора Кристен ДеПало: „За да добавите допълнително дълбочина, боядисайте в по-тъмни нюанси по-вътрешните кичури, а тези отвън – в по-светли.

– Имате мазна коса
Шоколадовите нюанси на косата са чудесен избор (представете си Джулия Робъртс с руса коса). Наситено кафявото прикрива омазняването и освен това прави зъбите да изглеждат по-бели.

– Нямате много време, за да поддържате косата си
Подстрижката се откроява повече на руса коса, особено, когато не я бива. А и освен това, за почитателите на домашното боядисване – по-лесно е да го направите с тъмна боя, всяка грешка е много по-видима върху руса коса.

източник:Козметиката.com