Италиански фестивал на красотата и прическата ще се проведе в Пловдив

Италиански фестивал на красотата и прическата ще се проведе в Международен панаир-Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на панаира. „Мис България 2009” Антония Петрова и победителката в предстоящия конкурс „Мис Пловдив” ще са лица на ХV-ия Италиански фестивал на красотата и прическата в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, от 25 до 28 март. Това съобщиха организаторите на събитието: дружество „Christian of Roma” и Сдружението на българските фризьори. Освен двете кралици на красотата, на модния форум ще присъстват още поп-фолк дивите Преслава и Андреа. Те ще са част от музикалната програма, но сме ги поканили и като дами, които ценят и се грижат за външния си вид и цялостното си звездна визия, подчерта Елена Томева-Кристиано от „Christian of Roma”. В рамките на фестивала посетителите ще имат уникалният шанс да се запознаят лично с певиците и да им вземат автографи.
Юбилейното 15-то издание на Италианския фестивал на красотата и прическата бъде посветено на стилистиката на кабаре „Мулен Руж” и на прическите, грима и тоалетите за предстоящите абитуриентски балове, съобщиха от Сдружението на българските фризьори. Най-актуалните абитуриентски визии ще бъдат представени в рамките на конкурса „Златна ножица” – старша възраст, който ще се проведе на 26 и 27 март. Моделите, върху които ще се изработват официалните прически, ще демонстрират и екстравагантни бални тоалети на водещи български дизайнери.
В същата категория на конкурса паралелно ще се съревновават и прически, подходящи за парижкото кабаре „Мулен Руж”. Причината е, че през ноември „Christian of Roma” ще спонсорира за трети път българското участие в Световното първенство за фризьори „Hair World 2010 Париж“, организирано по традиция на всеки две години от Световната организация на фризьорите (OMC – Organisation Mondiale Coiffure). 1000 евро ще получат избраните български фризьори за различните дисциплини на модния шампионат – „Full Fashion”, булчински прически, визия за корица на списание, колористика и други.

Източник: Информационна агенция „Фокус“