Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив

В Пловдив с шоу на световноизвестния стилист Саверио Палма започна 17-ото издание на Италианския фестивал на красотата и прическата, което ще продължи от 1 до 3 април в Международен панаир Пловдив. На сцената ще излязат също световният шампион Алесандро Янаконе, Джузепе Делия, фризьори от Рим, Милано и Болоня.
54 фирми от България, Италия и Турция показват продукти и аксесоари за коса, оборудване и апаратура за козметични и фризьорски салони, парфюмерия, бяла и цветна козметика, бижута, препарати за отслабване и стягане на фигурата. Хит е спа терапията за коса за професионална и домашна употреба. Изложителите са подготвили специални оферти с отстъпки и промоции, които са изгодни и за професионалистите в бранша, и за потребителите.
За първи път в България е аранжирана ретро изложба „Вълшебници пред огледалото“, събрала музейни експонати от началото на 19-и век – огледала, фризьорски инструменти и облекла. Ретро прически се правят на специален щанд в палата 8 на панаира, където се провежда Международното изложение за фризьорство, козметика, грим, парфюмерия и мода.
Организатор е фирма „Кристиян оф Рома груп“, която е включила в съпътстващата програма дефилета, шоу програми на ученици от професионални гимназии, семинари с лектори известни български и италиански стилисти.

Източник: Информационна агенция „Фокус“