Ежедневна грижа за идеална кожа

снимка:kozmetikata.com

Кожата ни е най-големия, и за съжаление, най-незащитения орган. Тя е изложена на топлината и студа всяка секунда, под парещите лъчи на слънцето или зимните студове, та дори и на тесните дрехи… За това и този наш изключителен орган се нуждае от ежедневна грижа…
С думата грижа ние визираме не само това, което се случва в банята. Ето още десет помощника за идеална кожа
Сауна
За ползата от тази процедури може да се говори безкрайно. Подобрява кръвообращението, ускорява обмена на веществата, отстранява мъртвия слой клетки… Ако искате кожата ви да се запази млада, свежа и еластична, то посещавайте сауна, колкото се може по-често. Най-подходящо е веднъж – два пъти в седмицата.
Контрастен душ
И той като ваната и сауната има изключително благотворни свойства върху кожата.
Душгел
Много от нас предпочитат традиционния сапун и игнорират останалите средства предлагани от козметичните производители. И напразно. Традиционните сапуни лишават кожата от защитния й слой, изсушават и дехидратитат също толкова, колкото и другите подобни средства. Днес има богато разнообразие от всевъзможни средства като течни сапуни, душгелове, чиито основни свойства са не само почистването на кожата, но и нежната грижа за нея.
Лосион за тяло
Лосионът е просто незаменим след баня, защото тогава кожата е лишена от защита. Нанесете го с кръгообразни движения, като старателно масажирате лактите и коленете, където кожата е по-суха и твърда.
Масло
Маслото попълва дефицита на влага в клетките на кожата и я задържа там. То може да е мазно или по-сухо. Второто не оставя следи по дрехите, а това е за предпочитане.
Памучно бельо
Използването на синтетично бельо може да предизвика раздразнение,  сърбежи, а понякога  и алергии. Освен това, то нарушава топлообмена, задържа влага и не позволява на кожата да диша.
Дрехи от естествени материи
Това е продължението на темата за бельото. Определено свойствата на материите от естествени влакна дават комфорт на кожата, независимо дари е жарко лято или студена зима. 
Свеж въздух и слънчеви бани
Особено сега с разгара на пролетта, дори само мисълта за тези две хубави процедури подготвя кожата и й дава необходимата грижа. Не е лошо да си позволявате поне пет минути в седмицата да оставите тялото да диша. Добре е обаче да го правите, без да има и най-малката възможност някой да ви наблюдава…
Масаж
Това е отделна Вселена. Но след баня може да си позволите да масажирате тялото малко по малко. Това също доставя максимално удоволствие и прави кожата мека и кадифена.
Физически натоварвания
Не само ускоряват обмяната на веществата в клетките, но правят кожата по-еластична.
Женският организъм – не е хармоника, напълнявам – отслабвам. Важно е да контролирате теглото си, защото кожата страда особено от резките отслабвания и напълнявания.
Освен всичко това, всяко занимание, което е свързано с мощен приток на кислород е благотворно за кожата.
Специално внимание трябва да се отделя на някои участъци. Шията и областта на деколтето първи издават възрастта ни. Те се нуждаят от последователни и постоянни грижи, за да е опъната и свежа кожата. Кожата на ръцете пък се нуждае от редовно овлажняване и защита. А тази на стъпалата – от специален скраб, който да я прави мека и нежна.

Източник:kozmetikata.com