С галаконцерта „Калуди Калудов и приятели” ще се открие Международния музикален фестивал Античен театър Пловдив 2010

Международният музикален фестивал Античен театър Пловдив 2010 ще се открие официално на 24 май, от 20.30 часа на сцената на Античният театър в Пловдив с галаконцерта „Калуди Калудов и приятели”.

Денят на славянската писменост и култура е избран от организаторите за начало на фестивала, като поздрав към всички почитатели на българската музика и българското оперно изпълнителско изкуство.

В първата част на концерта зрителите ще се срещнат с най-популярните филмови мелодии на гениалния български композитор Митко Щерев. Ще прозвучи музиката към филмите „Осъдени души”, „ Завръщане от Рим, „Мъж за милиони”, „Адаптация”, оркестрови пиеси и песни. Композиторът ще застане на рояла и сам ще изпълни соловите партии за пиано с оркестъра на ОФД Пловдив. Ще дирижира Илия Михайлов.

Втората част на концерта ще бъде представена от  Калуди Калудов и неговите приятели Мария Илиева, Руслан Мъйнов, Дани Милев, Васил Петров.

Певците ще поднесат на публиката свои хитове, Мария Илиева ще изпълни заедно с Калуди Калудов неаполитанската канцонета „O solle mio”, Руслан Мъйнов ще сподели с тенора арията на Херцога от операта „Риголето” „La donna e mobile”, ще прозвучи песента на Дани Милев, която талантливия музикант специално написа за Калуди Калудов, Васил Петров ще допълни с елегантното си изпълнение тържествената галавечер.