Виното срещу излишните килограми

В очакване на новия сезон, много от нас все по-често мислят за избора на нов хранителен режим. Ако прочетете препоръките към основните диети, се оказва , че алкохолът няма място в тях.Поради много причини,употребата на алкохолни напитки по време на диетата не е възможно.
Алкохолните напитки съдържат достатъчно голям брой калории. Например, полусладкото вино съдържа 150 ккал. на 100 мл, сухото – 250 ккал, уиски и джин – 250 ккал, а ликьорите – повече от 300 ккал.
Оказва се, че консумацията на алкохол значително намалява дневния лимит на калориите по време на диета. Освен това, не бива да се забравя факта, че алкохолът може да предизвика допълнителен глад. Поради тази причина, шансовете да спасим тялото си от излишните калории са близки до нула.
И така, стотици различни диети предлагат много идеи и почти всички от тях напълно отричат алкохола. От друга страна, полезните свойства на червеното вино, са известни още от древността. Хубавото вино, като абсорбира енергията на слънцето, дава на тялото ензими, витамини, микроелементи и полезни биологични добавки. Нищо чудно, че се е родила винената диета.
Според създателите на диетата  използването на самото червено вино не е задължително, стига в същото количество, да се консумират тези компоненти ,които не са само във виното, но също така се срещат в орехите, ябълките, нара и в други плодове.
Авторът на диетата препоръчва отказа на храна след 5 ч.след обед,отказване от мазнините и употребата само на съвместими един с друг продукти.
Наскоро доби популярност една малко по-различна диета. За да се отървем от излишните килограми ще трябва само една бутилка добро червено вино (за предпочитане италианско или френско ), както и зелени ябълки, яйца, домати и ниско-маслена извара.
Диетата в този случай е възможно най-проста:  яйца и домати за закуска, два часа по-късно – 200 г извара и краставици, след още два часа – една ябълка, още два часа – чаша вино. Пет дни от началото на тази диета може да се загубят до 5 кг.
Среща се и още по-радикален метод: препоръчителната дневна консумация на една бутилка червено сухо вино (15 пъти в 50 мл) + три зелени ябълки. Това е всичко! Разбира се, тази диета повдига много спорове и не е подходяща за всички. Диетата може да се препоръча на хората над 21 години. Срок на диетата – не повече от три дни. През това време авторът на програмата обещава да се свалят от 3 до 5 кг.

Източник: www.greenmama.ru