Бързо изграждане на хиперконвергентна ИТ инфраструктура

Как бързо да създадете хиперконвергентна ИТ инфраструктура?
Сървърната и настолна виртуализация подобряват значително операциите на центровете за данни през последното десетилетие. Много организации търсят днес начин да разширят виртуализацията към още повече ИТ ресурси, възприемайки стратегия, насочена към създаване на софтуерно дефиниран център за данни (Software Defined Data Center – SDDC). За да намалят рисковете от разгръщане на опорна виртуална инфраструктура за такива центрове за данни SDDC, Fujitsu и VMware са разработили съвместно интегрирана система за настройка на хипер-конвергентна ИТ инфраструктура, предоставяща виртуализираща платформа от ново поколение, която включва софтуерно дефинирани изчислителни, мрежови и съхраняващи ресурси – FUJITSU Integrated System PRIMEFLEX за VMware VSAN.

За бърза настройка на цялостна виртуална SAN среда на VMware Fujitsu предоставя богат набор от одобрени и сертифицирани сървърни конфигурации (профили за възли VSAN Ready) с предварително инсталиран софтуер. Тези конфигурации дават възможност за последващо персонализиране, което да отговаря за специфичните нужди на вашите работни натоварвания. Прилежащата хардуерна платформа PRIMEFLEX за VMware VSAN е базирана на x86 сървъри на Fujitsu, които могат да се похвалят с дългогодишна и доказана безпроблемна работа и изключителна производителност, поставяща ги в челните места в класациите на VMware VMmark при повечето бенчмарк категории. PRIMEFLEX за VMware VSAN  Ви дава възможност за гранулиране мащабиране на Вашата изчислителна среда или системи за съхранение, като най-голямата конфигурация включва 64 хоста и 8 петабайта неформатиран капацитет за съхранение, обслужващи до 6400 виртуални машини.

Реализация в практиката
„Общата производителност на PRIMEFLEX за VMware VSAN е изключителна и ние вече доставяме облачни услуги на 5 различни медийни компании, като всяка от тях разполага със свой собствен виртуален център за данни. Това им дава възможност да излъчват ценно съдържание до клиентите си по един напълно сигурен и безпроблемен начин“, коментира Мартин Брадбърн, главен изпълнителен директор на британската компания Pea Soup.
Pea Soup е трябвало да си гарантира, че нейната инфраструктура като услуга (IaaS) е достатъчно конкурентна на подобни услуги, предоставяни от гиганти като Google, Amazon и Microsoft. Компанията е потърсила решение с оптимална стабилност, производителност и сигурност. Създаването на хардуерна платформа с вградена надеждност и отлична работа за поддръжка на софтуерно базиран център за данни е било висшия приоритет на Pea Soup.

“Решихме, че софтуерно базиран Център за обработка на данни без SAN среда, работещ само със сървъри, ползващи модела N+1, е правилният подход. Това би създало софтуерно базирана облачна платформа“, коментира Брадбърн. Но тъй като доставчиците на медийно съдържание са основните клиенти на тази платформа, компанията се нуждаела от надеждно и гъвкаво решение, което може без много усилия да поддържа поточно предаване на огромни обеми данни. Скоро след това Брадбърн открил, че нужното му оборудване е твърде специфично за много от доставчиците. „Прегледахме предложенията на много производители, но идеята за виртуален SAN бе толкова нова, че само няколко успяха да демонстрират съвместимо решение, но цените, които цитираха, скачаха до небето, обяснява Брадбърн.
„Сървърите вече са масов продукт и трудно можеш да ги различиш един от друг, но в този случай се нуждаехме от специфичен RAID контролер, който да предоставя вътрешно съхранение и само Fujitsu успя да отговори на нашите спецификации.“

Работейки съвместно с глобалния риселът Arrow, компанията е инсталирала 6 системи FUJITSU Integrated  System PRIMEFLEX за VMware VSAN, настроени според индивидуалните изисквания на Pea Soup, като те имат потенциал да се разширят и да хостват хиляди виртуални машини и съхранение до 4,4PB.

  • Видео Fujitsu Integrated Systems PRIMEFLEX for VMware