Бански костюми – лято 2011

снимки:intermoda.ru
снимки:intermoda.ru

Независимо от това,че в основата на колекциите си пролет-лято модните дизайнери акцентират върху ежедневното лятно облекло,новият бански костюм е една от може би най-важните покупки в очакване на началото на плажния сезон. Лято 2011 ще ни зарадва с много нови тенденции:освен традиционните модни бикини присъстват оригинални асиметрични бански костюми, както и модели в ретро стил.
Едни от най-популярните модели през новия сезон са бикини-бандо. Тези бански костюми имат много предимства: те могат да се носят както с презрамки,така и без тях, а благодарение и на по-специален дизайн тенът може да е без характерните линии от презрамките.

Асиметрията е друга ключова тенденция в банските костюми през сезон лято 2011.Наистина тези модели не са от най-практичните, но те изглеждат по-привлекателни. В новите колекции виждаме и асиметрични бикини и цели бански костюми с едно рамо.

Яката е главния декоративен детайл в моделите бански костюми на новия сезон. Изглежда, че такъв малък детайл като яката,придава блясък и на най-простите бански. В новия сезон яки  украсяват бикини и класическите цели бански костюми.

Ретро-стилът доминиращ на международните подиуми е включен и в новите колекции бански костюми.Ретро-стилът  прави банските съблазнителни, но в същото време не прекалено откровенни.

Въпреки, че за пролетно-летния сезон е характерна палитра от най-ярки и смели цветове, през лятото на 2011 г. в областта на модата и банските костюми ще преобладават нежни, меки оттенъци – светлозелено, небесно синьо, розово и бежово.Модели в тези цветове имат едно предимство: банските костюми в не ярки,сдържани цветове фокусират вниманието към тялото, а не към костюма.

Украшенията също са основен момент от стилните модели бански костюми през новия сезон. Декорация може да бъде всичко: бродерия и пайети,малки метални части или дори просто блестяща апликация.

източник: intermoda.ru