Полицията в Пловдив задържа нови количества цигари и алкохол без бандерол

Полицията в Пловдив продължава мащабните операции за пресичане търговията на цигари и алкохол без акцизен бандерол.При проведена специализирана операция служителите от Трето РУП са иззели 3000 кутии с цигари без акцизен бандерол вчера.
Около 11 часа на ул. „Дилянка” е бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” с водач Е.Л. /54 г./ от Осиково. В колата са били намерени 500 кутии с папироси от марката „Капитал”. Междувременно около 13 часа при претърсване в ремонтната работилница на Н.Р. /50 г./ и Б.И. /55 г./ на бул. „Независимост” са били открити 1500 кутии с цигари от същата марка.
Същия ден около 15 часа от жилището на 71-годишната Л.А. на ул. „Успех” полицаите са иззели общо 1000 кутии от марките „Капитал” и „Ракел”.
Мъж бе уличен в разпространение на фалшив алкохол. Вчера около 11 часа във Войводиново служители от РУП – Труд са извършили проверка в магазин за хранителни стоки, собственост на П.Б. /54 г./ от същото село. В търговския обект са били намерени 84 пластмасови еднолитрови бутилки без бандерол, пълни с алкохолен концентрат. Срещу П.Б. е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК.

пресцентър на ОД „Полиция” гр.Пловдив