„Седмиците на Германия в България” в Пловдив

Немски уличен празник в Пловдив ще се проведе в рамките на „Седмиците на Германия в България” на 17 април 2011г.
Събитието се организира от почетното Консулство на Федерална република Германия в Пловдив.Програмата на празника ще задоволи всички желания: информационни щандове на германски фирми и културни институции като Гьоте-институт и  сдружение „Изкуство днес“, училищни проекти, парад на трабанти и концерти обещават забавление за цялото семейство. Традиционни немски специалитети ще се погрижат за гастрономическото удоволствие на всички присъстващи.
За празника ще пристигнат три музикални групи от Германия: Duo Stumpf от Кьолн ще Ви спечели с рок и блус парчета от последните 30 години. При изпълнението на берлинската Йодел-школа посетителите ще чуят традиционни йодели и хармонични песни, както и свободно импровизирани парчета от Дорийн Куцке– актриса, певица, композитор и преподавател по певческа импровизация.
Като специално заключително изпълнение „1. Германски Щроморкестър“ ще предложи микс от оркестърна музика и звуци на предмети от ежедневието като сешоари, тостери и електрически самобръсначки. Към оркестъра от безброй ексцентрични уреди ще се присъедини български солист с традиционен инструмент. В Града под тепетата „Щроморкестър“ ще изненада публиката на Римския стадион с преработка на „Симфония № 94 в сол мажор“ на Хайдн – с удари на тимпани (начало на концерта: 20.00 ч.).
Откриването на Уличния празник  е в 14.00 часа.
Място: Центъра (ул. Съборна) и Римския стадион

източник:sofia.diplo.de